Maakt u al gebruik van de auto-dialer in Steam-connect?

Auto dialer

Je werkt met Steam-connect omdat je jouw klantcontact efficiënt wilt afhandelen. In Steam-connect beschik je over verschillende dialers die je de mogelijkheid geven de snelheid waarmee records gebeld worden zelf te bepalen. Wil je medewerkers genoeg tijd geven om een gesprek voor te bereiden of is dit niet nodig en is het belangrijker dat er vooral veel records gebeld worden? Je kunt per campagne bepalen welke dialer je wilt inzetten. Deze keuze is helemaal afhankelijk van wat je met jouw campagne wilt bereiken. Op deze pagina lees je meer over de verschillende dialers in Steam-connect.

Preview-dialer

Steam-connect biedt, na het afronden van een gesprek, automatisch het volgende record aan. Met de preview-dialer kiest de medewerker zelf wanneer hij of zij het record belt. Dit geeft hem of haar genoeg tijd om het gesprek goed voor te bereiden. De kwaliteit van deze gesprekken is vaak hoog, maar er worden hierdoor minder gesprekken per dag afgehandeld dan bij een auto-dialer.

Auto-dialer

Het is ook mogelijk om een auto-dialer in te zetten. Bij een auto-dialer wordt, na het afronden van een gesprek, automatisch het volgende record gebeld. De tijd dat de telefoon overgaat is de voorbereidingstijd van de medewerker. Door de korte voorbereidingstijd worden er dagelijks meer gesprekken afgehandeld, maar heeft de medewerker weinig tijd om zich in te lezen.

Power dialer

Heb je een grote database met voornamelijk koude leads en wil je  dat er vooral veel gesprekken per dag worden afgehandeld? Dan is de power dialer mogelijk iets voor jou.

De power dialer belt een, door jou ingesteld, aantal telefoonnummers. De eerste call die wordt opgenomen wordt aan de medewerker doorverbonden. Op deze wijze worden de records uit de database snel doorgewerkt en kan de medewerker veel calls per dag voeren. Omdat de medewerker vooraf niet weet wie hij aan de telefoon krijgt, kan hij het gesprek niet voorbereiden. Deze methode werkt daarom vooral goed als er vooral veel koude leads gebeld worden.

Automatisch afboeken met een progressive dialer

Voor alle bovengenoemde dialers geldt dat je kunt instellen of bij bijvoorbeeld geen gehoor of een foutief nummer de call automatisch wordt afgeboekt. De medewerker houdt zo meer tijd over voor het voeren van succesvolle gesprekken. Wil je een terugbelafspraak die wordt aangeboden niet automatisch afboeken? Dan kun je dit ook instellen.

Webinars

Regelmmatig worden webinars georganiseerd over uiteenlopende onderwerpen.

Wilt u meer weten over onze dialers?  Geef dan aan dat u interesse hebt in het webinar ‘Telefonie & resultaatcodes‘.