Nieuws

Codelogic acquires German Enterprise Communications GmbH

Codelogic sets foot on German soil and acquires Enterprise Communications GmbH in Mönchengladbach.

By Christa Lokkerbol

1.6 min read

28 December 2020

Enterprise Communications

Het is bekend dat Codelogic groeit en internationale ambities heeft. Na de overname van Combird eerder dit jaar, is de volgende overname een feit. In het staartje van 2020 neemt Codelogic het bedrijf Enterprise Communications GmbH uit Mönchengladbach in Duitsland over. Enterprise communications is leverancier van een callcenterplatform gericht op de Duitse markt. “Met deze overname nemen we met het platform en een heel degelijke klantenbase over. Maar we halen ook de kennis in huis om Steam-connect op de Duitse markt te kunnen introduceren” aldus Dennis Schabracq, CEO van Codelogic.

Daniel Cools, CCO van Codelogic legt uit: “Inmiddels handelt een behoorlijk percentage van de facilitaire callcenters in Nederland klantcontact af in Steam-connect. Hierdoor wilden we breder gaan kijken”.  Nederland is relatief klein als je het hebt over de callcenterbranche. “Na een grondige analyse van Europa zagen we dat Duitsland enorm veel kansen biedt” gaat Cools verder. “Als wij kijken naar dit jaar zien we dat corona voor Duitsland een enorme impact heeft. Er wordt op grote schaal nog gewerkt met on-premise oplossingen en de vraag naar SAAS is groter dan ooit. De volgende logische stap voor ons was dan ook Duitsland. En omdat Duitse bedrijven graag werken met Duitse leveranciers zijn wij op zoek gegaan naar partijen welke geschikt zouden zijn voor een overname en toen is Enterprise communications op ons pad gekomen.   Schabracq: “De overname is nu helemaal rond. Trots zijn wij op het feit dat wij ook deze overname volledig zelf hebben kunnen realiseren.

Enterprise Communications blijft handelsnaam

Op dit moment Is Codelogic een private fund company zonder investering maatschappijen. De Duitse tak van Codelogic zal gecontinueerd worden onder de huidige naam Enterprise Communications. De bestaande dienstverlening zal verder doorontwikkeld en uitgebreid worden. Uiteraard zal naast de huidige dienstverlening, Steam-connect worden geïntroduceerd op het moment dat wij de voorbereidingen hebben afgerond. 2020 was voor ons een mooi jaar, maar 2021 wordt nog veel mooier!”

Share this story with your network

These articles in your mailbox?

Leave your details and receive customer stories, interesting articles & offers in your inbox up to once a month.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

You may also find this interesting:

Turn your customers into fans 👏🏼

Call us today +31 (0)20 719 23 33

Request a quote

Don't worry: you are not tied to anything.