Grip op de kwaliteit van jouw dienstverlening

Ook bij veelvuldig thuiswerken

Natuurlijk wil je grip houden op hoe jouw medewerkers presteren ongeacht of medewerkers thuiswerken of kantoor aan het werk zijn. Je wilt de kwaliteit van de dienstverlening continue kunnen monitoren en, waar nodig, verbeteren.

Steam-connect heeft uitstekende tools waardoor je continue grip op de kwaliteit van het klantcontact houdt, ongeacht de werkplek.

Thuiswerken
Monitoren vanaf thuis

Thuis realtime meekijken en bijsturen

In de realtime monitor worden gegevens weergegeven die op dat moment (realtime) actueel zijn. Je kunt hier bijvoorbeeld in één oogopslag zien wie er (thuis) aan het werk zijn, of ze in gesprek zijn, hoe lang en hoeveel contacten zij open hebben staan. Ook kun je zien of er inbound contact wacht om opgepakt te worden en wat de status van de SLA is. Welke gegevens je te zien krijgt kun je zelf instellen.


Het is ook mogelijk om via de realtime monitor mee te luisteren met een gesprek en zelfs tips te geven aan de medewerker, zonder dat de klant hier iets van merkt.

Zo hou je grip op de kwaliteit van het klantcontact, de effectiviteit van jouw medewerkers en de bereikbaarheid van jouw bedrijf. Ook als iedereen thuiswerkt.

Recources optimaal inzetten

In de dienstmanager kun je snel zien welke medewerkers ingeroosterd zijn op welke projecten. Je kunt hier ook eenvoudig wijzigingen in aanbrengen. De medewerker krijgt hier een melding van zodat hij weet dat hij, na het afronden van het huidige contact, aan een andere campagne zal werken. Zo kun je jouw recources optimaal inzetten op plekken waar ze het hardst nodig zijn.
Recources inzetten
Thuiswerken en aansturen

Thuiswerken en een team aansturen

Wil je wat aanvullende informatie over een bepaald project naar jouw medewerkers sturen of misschien een leuke motivatie delen? Gebruik hiervoor ‘Mededelingen’. Je stuurt eenvoudig een mededeling naar alle medewerkers bijvoorbeeld van een bepaalde afdeling of die aan een bepaalde campagne werken. Zo kun je jouw team goed aansturen ongeacht waar jij of jouw medewerkers aan het werk zijn, thuis of op kantoor.

Hoe presteren medewerkers?

In het Scoreboard kun je goed zien hoe jouw medewerkers presteren. Zo heb je bijvoorbeeld inzicht in het aantal contacten dat positief wordt afgerond en welke conversie een medewerker haalt. Je kunt met deze data goed beoordelen welke medewerkers bij het thuiswerken meer of minder begeleiding nodig hebben.
prestatie bij thuiswerken
Rapportages

Rapportages

In de rapportages kun je ook de contactresultaten en contactstatistieken terugvinden. Met deze resultaten krijg je inzicht in de werkzaamheden van de medewerkers over bijvoorbeeld de dag. Je kunt hierbij denken aan de hoeveel pauzes die zijn opgenomen of hoeveel tijd er is besteed aan de afronding van een contact.

Meer informatie? Vraag een vrijblijvende demonstratie of meer informatie aan?