Inbound e-mail voor optimaal klantcontact

donderdag 30-01-2020 • Algemeen,Archive,Innovatie
Inbound e-mail module vernieuwd

Onlangs is de nieuwe Steam-connect e-mailmodule aan klanten vrijgegeven. Het was al mogelijk om e-mail in Steam-connect af te handelen, maar met deze verbeterde inbound e-mailmodule wordt het beheer en gebruik nog verder geoptimaliseerd. Zo kunnen medewerkers snel de e-mailgeschiedenis met een klant inzien. Dit natuurlijk volledig geblend met andere contactkanalen zoals je van Steam-connect gewend bent. Alles voor het optimaal afhandelen van klantcontact. Altijd, overal en via elk kanaal.

E-mail een belangrijk klantcontactkanaal

Hoewel veel bedrijven aangeven het klantcontact via e-mail te willen afbouwen, blijft dit de komende jaren, naast telefonie, het meest belangrijke klantcontactkanaal. Redenen om minder klantcontact via e-mail te willen afhandelen zijn:

  • E-mail heeft een negatieve invloed heeft op de klanttevredenheid. E-mails worden vaak pas laat beantwoord. Dit doordat er meer informatie nodig is om een vraag te beantwoorden. Het duurt lang voordat de klant echt geholpen is.
  • Jongere doelgroepen maken veel minder gebruik van e-mail en zullen eerder via directe kanalen zoals chat en Whatsapp for business contact opnemen. Hoewel de jongere doelgroep minder gebruik maakt van e-mail, vallen veel klanten in een leeftijdsgroep die de komende jaren gewoon nog gebruik maakt van e-mail.

Nieuwe inbound e-mailmodule in Steam-connect

Omdat e-mail de komende jaren nog steeds een zeer belangrijk klantcontactkanaal is, heeft Steam-connect een nieuwe inbound e-mailmodule ontwikkeld. Met deze nieuwe module kun je volledig geblend met telefoon, chat en social media ook e-mail afhandelen.

De verbeterde inbound e-mailmodule is eenvoudig zelf te configureren, ongeacht het aantal e-mailboxen. Je kunt eenvoudig mailboxes toevoegen zonder dat je onze support daarbij nodig hebt. Je kunt per e-mailbox een andere handtekening instellen. Ook zijn specifieke mappen eenvoudig te importeren van een e-mailbox. Er kunnen ook handige rapportages gemaakt worden. Allemaal zelf waardoor je flexibel bent en snel wijzigingen kunt aanbrengen.

Ook voor de klantcontactmedewerkers/ agents is het een en ander veranderd. Zij kunnen in het contactscherm eenvoudig de voorgaande e-mailwisseling met de klant bekijken. Ook e-mail beantwoorden, als urgent markeren en bijlage toevoegen is heel eenvoudig.

Ook aan de slag met Steam-connect inbound e-mail?

Heb je hulp nodig bij het overstappen van de oude e-mailmodule naar de nieuwe inbound e-mailmodule? Onzr supportmedewerkers staan voor je klaar.

Werk je met Steam-connect, maar heb je jouw e-mail nog niet geïntegreerd? Neem dan contact met ons op om ook jouw e-mail volledig geblend af te handelen in Steam-connect.

Werk je nog niet met Steam-connect? Wil je al jouw klantcontact via alle kanalen ook optimaal afhandelen? Neem contact met ons op voor een demonstratie of offerte.