Betere klantbeleving door inzet chat

maandag 17-12-2018 • Algemeen,Archive,chat

Dat chat een belangrijk klantcontactkanaal is voor call-, contactcenters en webcare-afdelingen is al lang bekend. Uit onderzoek in 2017 bleek dat 10% van de contacten bij een facilitair callcenter via live chat verloopt. Daarnaast winnen communicatievormen zoals (web)chat en messenger snel aan populariteit, ook in de zakelijke markt. Consumenten kiezen steeds vaker voor een 1:1 dialoog, verwachten snel antwoord op hun vraag en willen op een laagdrempelige manier contact opnemen met de organisatie. Chat is dan een uitstekende oplossing.

Maar hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie goed bereikbaar is via chat?

chat

Al uw klantcontact in Steam-connect, ook chat!

De uitdaging voor veel contactcenters en webcare-afdelingen is dat ze vaak verschillende systemen nodig hebben om alle klantcontactkanalen te beheren. Hierdoor wordt de workload niet goed verdeeld, is er geen overzicht over alle kanalen en kan de medewerker of agent niet alle contacthistorie terugvinden. Met Steam kun je al dit klantcontact in één systeem beheren.

De medewerker of agent handelt in Steam alle inkomende- en uitgaande telefoontjes, e-mail en SMS af. Tussendoor worden inkomende verzoeken uit messenger, social media en chat aangeboden. De  medewerker of agent merkt niet dat hiervoor gebruik wordt gemaakt van de krachtige oplossing van OBI4wan.

OBI4wan is dé tool voor media monitoring, webcare, chatbots en media insights. Door de slimme integratie tussen Steam en OBI4wan kan de medewerker of agent al het klantcontact afhandelen in één systeem. Het maakt voor Steam niet uit of het verzoek binnenkomt via telefoon, e-mail, SMS, WhatsApp, messenger of chat. De inkomende verzoeken kunnen zelfs geblend worden met outbound telefonie. Zo worden er geen contactverzoeken meer gemist, wordt de klant snel geholpen en heeft de medewerker inzicht in de volledige contacthistorie van de klant.

Chatbots

1:1 klantcontact is duur. Hoewel je in Steam jouw klantcontact heel efficiënt afhandelt, kun je hier nog efficiënter mee omgaan. Je kunt eenvoudige serviceverzoeken bijvoorbeeld afvangen met een slimme chatbot. De klant wordt dan snel geholpen en jouw medewerkers of agents hebben meer tijd om complexe vraagstukken op te pakken. Codelogic pakt dit samen met partner Obi4wan op.

Ook voor uw salesafdeling

Naast het feit dat chat een uitstekend kanaal is voor webcare en service heeft onderzoek van onderzoeksbureau Forrester aangetoond dat je met proactieve live chat de kans op verkoop aanzienlijk kunt vergroten. Gebruikt u Steam al voor het actief benaderen van prospects? Vul dit dan aan met een live chat om uw salesinspanningen nog succesvoller te maken.

Wilt u uw klantbeleving ook verbeteren door het inzetten van Chat of social media? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.