Codelogic spreidt zijn kansen in klantcontact

donderdag 17-12-2020 • Algemeen,Archive,Innovatie

Klantcontactsoftware is populair in deze coronacrisis. Dat merkt in ieder geval Codelogic, de Nederlandse ontwikkelaar en aanbieder van Steam-connect, waarmee alle vormen van customer-contact kunnen worden afgewikkeld. Topman Dennis Schabracq en commercieel directeur Daniel Cools geven hun ambitieuze visie op de toekomst van klantcontact en Codelogic. “Wij gaan Europa veroveren.”

Daniel Cools en Dennis Schabracq (Fotografie: Zuiver Beeld)

Meld je aan voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het gaat goed met Codelogic in deze tijden van corona. “Het is een raar jaar geweest, maar wij mogen bepaald niet klagen”, zegt CEO Schabracq. “Onze dienstverlening heeft echt een boost gekregen in het aantal gebruikers. Dat komt omdat onze software-oplossing Steam-connect ideaal is voor thuiswerkers. Het enige dat je verder nodig hebt is een computer met internet en een headset.”

Steam-connect biedt de mogelijkheid om alle vormen van klantcontact af te wikkelen, van e-mail tot social media, van telefonie tot chat. Dit jaar zijn maar liefst 150 miljoen klantcontacten door het platform gegaan, een derde meer dan een jaar eerder. Het bedrijf heeft in elf jaar tijd een marktaandeel van 22 procent opgebouwd in de Nederlandse facilitaire callcenterbranche. Er wordt geïnnoveerd en uitgebreid. Zo zit de organisatie behalve in Beverwijk ook in Marokko (met het eigen developmentteam) en Londen. Dit voorjaar is telecombedrijf Combird overgenomen en er komt een Duitse overname aan. “Dat zal ook zeker niet de laatste overname zijn.”

Strategisch
“We hebben bewust een internationale strategie uitgerold”, vertelt Schabracq. “Behalve Nederland, België en Duitsland willen we volgend jaar ook in Engeland actief zijn. We wachten eerst even af wat voor Brexit-deal er komt. We willen een bredere markt bedienen, zodat ons businessmodel niet omvalt als er in een van onze afzetmarkten ineens andere regels komen voor klantcontact. Hoewel dat er niet direct aan zit te komen, moet je als ondernemer altijd rekening houden met verschillende scenario’s.”
Corona was natuurlijk ook een scenario om op te anticiperen. Dat ging flexibel. Momenteel werkt …… Lees verder op Customer First