Consumind

CONSUMIND overtuigd door flexibiliteit van Steam-connect

“Het systeem is eenvoudig in gebruik, je hebt geen drie dagen training nodig om ermee te leren werken. De inrichting is ideaal: je kunt het te allen tijde zelf samenstellen en aanpassen." 

Martin Blokhuis Consumind
Consumind
Over Consumind

Aantal seats: N/A

https://www.consumind.nl/

Deel dit bericht:

CONSUMIND B.V. bedenkt en ontwikkelt initiatieven op het gebied van (persoonlijke) bestedingen. Met hun dienstverlening helpen de 140 medewerkers van CONSUMIND consumenten en organisaties bij het nemen van beslissingen over het dagelijks budget. De website Consumind.nl is het eerste concept dat het bedrijf MTVTD B.V. (uitgesproken als Motivated) heeft uitgewerkt. CONSUMIND is opgericht in 2011 en gevestigd in Utrecht.

De website Consumind.nl werkt als financiële assistent voor alle grote vaste lasten in het huishouden. Een groot team van specialisten staat dagelijks voor de consument klaar als het gaat om bestedingen op het gebied van energie, telecom, verzekeringen, hypotheken, private lease en consumptief krediet. De callcenters hebben met een team van 140 financiële assistenten al meer dan 750.000 huishoudens helpen besparen en handelt zo’n 1 miljoen klantcontacten per jaar af. CONSUMIND, koos voor Steam, de cloud-based klantcontactsoftware van Codelogic, als stille kracht achter alle klantcontact.

Voor kwaliteit gaan

Martin Blokhuis is channelmanager bij CONSUMIND en vertelt hoe zijn organisatie op het spoor kwam van Steam. “We werken met een groot aantal partners. Allemaal gebruiken ze een eigen telefonieplatform, er gaan vele datastromen over en weer. We konden beide uitdagingen samen aanpakken door onze procedures te wijzigen en daar een nieuw systeem voor de afhandeling van klantcontacten bij te zoeken. Steam voldeed aan alle kwaliteitseisen. Het vorige pakket was te massaal, wij wilden echt voor kwaliteit gaan. Steam past helemaal in dat beeld.”

Razendsnel operationeel

CONSUMIND vergeleek in zijn selectietraject diverse leveranciers en beoordeelde de pakketten op onder andere opbouw, gebruiksvriendelijkheid en inrichting van het systeem. De keuze viel op Codelogic omdat Steam niet standaard is ingericht maar juist erg flexibel, aldus Blokhuis. Ook op de andere eisen scoorde Codelogic hoog. “Wanneer je besluit om partijen te vergelijken en een wensen-en-eisenlijst hebt opgesteld, dan wil je ook snel aan de slag kunnen. Veel concurrenten van Codelogic waren logge organisaties, waarbij het meer dan een jaar zou duren voordat de implementatie afgerond was. Steam kon daarentegen snel operationeel zijn.”

Win-winsituatie

CONSUMIND maakt niet alleen gebruik van het telefonieplatform van Steam. Ook de agendafunctionaliteit en het call-backsysteem dragen bij aan het succes van Consumind.nl. “In het oude systeem waren we soms op raadselachtige wijze gegevens kwijt. Nu is het beheer zelf bij te houden. Alles wat ontbrak in de functionaliteit, heeft Codelogic snel intern ontwikkeld en uitgerold. Niet alleen dat, ze hielpen ook bij het opzetten van het callcenter en hebben zelfs geholpen met de hardware, waaronder de headsets voor onze medewerkers.” Blokhuis had wel wat overredingskracht nodig om de externe partners van CONSUMIND mee te krijgen, maar hij zette door. “Ik was ervan overtuigd dat dit de beste keuze was, het zou een win-winsituatie voor ons allemaal opleveren. En dat bleek ook. Toen onze partners eenmaal waren overgezet op het nieuwe systeem, waren ze stuk voor stuk dolenthousiast!”

Mooie samenwerking

CONSUMIND is zeer te spreken over de samenwerking met Codelogic. Niet alleen verliep de implementatie razendsnel, Codelogic denkt ook mee over andere vraagstukken. Blokhuis vat zijn tevredenheid als volgt samen: “Codelogic is een mooie partij om mee samen te werken. De manier waarop ze software ontwikkelen is heel innovatief. Bovendien kan ik altijd bellen, welke vraag ik ook heb.  Er zijn korte lijntjes en het contact is persoonlijk. Codelogic is meer dan alleen een leverancier, ze zijn in korte tijd een echte sparringpartner geworden.”

Meer weten over Steam-connect? Neem contact met ons op en vraag de demonstratie aan: sales@codelogic.eu.

Net zoals Consumind klantcontact optimaliseren met Steam-connect?

Bel ons vandaag nog op (020) 719 23 33

Offerte aanvragen

Geen zorgen: je zit nergens aan vast.