Corona-crisis versnelt keuze voor multi-channel dienstverlening binnen klantcontact

donderdag 14-05-2020 • Algemeen

De eerste maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van COVID-19 zijn inmiddels al weer meer dan 10 weken geleden afgekondigd. Inmiddels zijn we al ruim 8 weken volop thuis aan het werk en lijkt de rust terug te keren. Waar in de eerste weken veel bedrijven op zoek waren naar manieren om hun bereikbaarheid en interne communicatie bij thuiswerken vorm te geven, hebben de meeste bedrijven inmiddels hun draai gevonden en wordt er volop gekeken naar hoe bedrijven verder kunnen. Zo kijken ze bijvoorbeeld naar multi-channel dienstverlening.

Nieuwe normaal

De meeste bedrijven realiseren zich dat de 1.5 meter samenleving voorlopig het nieuwe normaal wordt. Niemand weet hoelang dit gaat duren en dus is het zaak om verder te gaan kijken. Heel voorzichtig krijgen de plannen om meer medewerkers weer op kantoor te laten werken vorm. Ook bij ons.

Goed bereikbaar

Bedrijven zijn, ook bij thuiswerkende medewerkers, met Steam-connect gewoon goed bereikbaar. Toch is het voor de binding van mensen belangrijk ze regelmatig op kantoor te zien. Hierbij moet natuurlijk volop rekening worden gehouden met de nieuwe 1.5 meter samenleving.

1.5 meter samenleving

Minder Face2Face, meer multi-channel

In die 1.5 meter samenleving zijn minder mogelijkheden in straatverkoop, Face2Face- en Door2Door-marketing. Bij Steam-connect merken we dan ook dat bedrijven, die zich o.a. bezighouden met die vormen van klantcontact, zoeken naar andere kanalen. Niet alleen bij deze marketingbureaus maar ook bij klantcontactcentra zien wij deze ontwikkeling. Zij willen zich onderscheiden en voor hun klanten extra waarde toevoegen. Waar voorheen de dienstverlening voornamelijk was gericht op telefonisch en/of persoonlijk klantcontact, zien we nu een sterke stijging het klantcontact via andere kanalen zoals e-mail, social media en chat.

Voor elk bedrijf

Bij sommigen leeft nog steeds de overtuiging dat het onderhouden van klantcontact via alle kanalen is voorbehouden aan grote bedrijven. Toch is niets minder waar. Met Steam-connect is het niet alleen voor grote bureaus of KCC’s, maar ook voor de kleinere partijen, goed mogelijk om deze multi-channel dienstverlening aan te bieden. De contacten komen dan niet alleen via telefoon, maar ook via e-mailchat en social media in Steam-connect binnen en kunnen in één scherm worden afgehandeld.

multi-channel dienstverlening

Is jouw bureau of kcc ook op zoek naar multi-channel dienstverlening via andere contactkanalen? Neem dan snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.