Nieuws

Codelogic neemt telecompartij Combird over

Codelogic neemt telecompartij Combird over en breidt de bedrijfsactiviteiten uit met een eigen Unified Communications-platform. 

Door Christa Lokkerbol

2,7 min read

26 mei 2020

Overname Combird

Dit voorjaar heeft het concern waaronder Intovoice en Codelogic (met klantcontactsoftware Steam-connect) vallen, telecompartij Combird overgenomen. Met deze overname breidt zij haar bedrijfsactiviteiten uit met een eigen Unified communications platform.  

“Deze overname is één van onze beste beslissingen geweest.”, vertelt Dennis Schabracq, mede-eigenaar en CEO van de bedrijven die onder het concern vallen. “Ik ben al 25 jaar ondernemer en vind dit één van de beste beslissingen die wij ooit hebben genomen. Deze overname biedt niet alleen ons, maar ook onze klanten, enorm veel kansen.” 

Codelogic en Combird 

Codelogic is in 2007 gestart als ontwikkelaar van klantcontact software Steam-connect. Software waarmee bedrijven het klantcontact via alle kanalen laagdrempelig kunnen afhandelen. Dennis: “We merkten dat we onze klanten, toen nog vooral in de callcenter- en contactcentermarkt, ook goed konden helpen door het leveren van hardware. Daarom hebben we in 2009 Intovoice opgericht. Vanaf dat moment konden we onze klanten een complete oplossing bieden voor de afhandeling van klantcontact met zowel software als hardware.”  

Steam-connect wordt niet alleen gebruikt door call- en contactcenters, maar ook volop door bedrijven met een klantcontactafdeling. “We merken bij deze bedrijven dat er een grote behoefte is aan een integratie van de klantcontactoplossing met de kantoortelefonie. Door de overname van Combird kunnen wij deze integratie nu bieden.” Er zijn bedrijven, gespecialiseerd in kantoortelefonie, die een tool bieden voor de afhandeling van klantcontact, maar die mogelijkheden zijn lang niet zo uitgebreid als de oplossing die Codelogic nu kan bieden. “Veel leveranciers zijn gestart als telecomprovider en zetten hier een callcentertool tegenaan. Wij zijn, voor zover wij weten, de enige die begonnen is met klantcontactsoftware en we hebben er nu een volwaardige hosted telefonie oplossing aan toegevoegd. Dat maakt onze oplossing uniek.”, aldus Dennis. 

Unified communications

Combird is opgericht in 2007 door Robin van Leyden en combineert sindsdien de kennis van vandaag met de software en techniek van morgen. Het bedrijf levert een eigen platform voor VoIP en Unified communications met vast-mobielintegratie op meerdere mobiele netwerken. Naast vaste en mobiele telefonie biedt de communicatiesuite ook flexibele communicatie via video, data en chat. Het platform werkt op zowel mobiel, laptop, pc als vaste telefoon.

Naast de overname van de technologie, is, door ook Robin en zijn team over te nemen, de kennis in huis gehaald om het platform steeds verder te blijven ontwikkelen.

Een geïntegreerde oplossing

“Laatst zat ik aan tafel bij een bedrijf met 20 medewerkers op de klantcontactafdeling en 500 kantoormedewerkers.”, vertelt Daniël Cools CCO van Codelogic en Intovoice. “Dit bedrijf was op zoek naar een oplossing voor de klantcontactafdeling en de kantoortelefonie in één. Een oplossing die niet te vinden is. Door de overname kunnen wij deze bedrijven helpen met een volledig geïntegreerde oplossing. Zij kunnen dan én hun klantcontact optimaal afhandelen én profiteren van de voordelen van een Unified comunications platform. Daarnaast kunnen we nu ook bedrijven helpen die geen speciale klantcontactafdeling hebben, maar wel behoefte hebben aan een betaalbare kantoortelefonie-oplossing.”

Integratie

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het integreren van het Unified communications platform van Combird met Steam-connect. De verwachting is dat medio 2020 de eerste Steam-connect klanten naar het nieuwe platform gemigreerd kunnen worden.

Wil jij ook jouw klantcontactplatform integreren met de andere communicatie binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op via sales@codelogic.eu of +31 (0)20 719 23 33.

Deel dit verhaal met je netwerk

Deze artikelen in je mailbox?

Laat je gegevens achter en ontvang maximaal één keer per maand klantverhalen, interessante artikelen & aanbiedingen in je inbox.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Dit vind je misschien ook interessant:

Verander je klanten in fans 👏🏼

Bel ons vandaag nog op (020) 719 23 33

Offerte aanvragen

Geen zorgen: je zit nergens aan vast.