Home|Omnichannel|WhatsApp for Business

WhatsApp for Business voor je klantcontact.

Waar zouden we zijn zonder WhatsApp? Het platform heeft wereldwijd 2 miljard gebruikers en het is veruit de makkelijkste en toegankelijkste manier om je klanten te bereiken. Met onze WhatsApp for Business integratie blend je het met al je andere kanalen.

WhatsApp for Business

WhatsApp for Business API in
Steam-connect.

WhatsApp for Business

Met WhatsApp voor Business zit jij in de broekzak van je klanten.

Vind je het lastig om het overzicht te bewaren tussen alle contactkanalen? Met Steam-connect social media software beheer je al je online klantgesprekken gemakkelijk in één oplossing. Wees daar waar je klant is, integreer je socials, WhatsApp for Business en livechat op je website.

Demo aanvragen

WhatsApp for Business

Veelgestelde vragen over WhatsApp for Business.

WhatsApp is het meest populaire berichtenkanaal en heeft wereldwijd 2 miljard gebruikers. Dagelijks sturen zij zo’n 65 miljard berichten!

WhatsApp Business is de zakelijke uitbreiding. Het brengt het gemak en de functionaliteiten van persoonlijke berichten naar klantcommunicatie. Vandaag de dag maken meer dan 5 miljoen bedrijven al gebruik van het platform.

WhatsApp for Business is een alternatief voor sms-diensten en maakt gebruik van het internet, wat een stuk voordeliger is. Combineer het met andere contactkanalen en je hebt een onmisbaar element in je omnichannel strategie.

Personalisatie is het sleutelwoord in de moderne customer experience. Met WhatsApp for Business kom je in de broekzak van je klanten terecht. Met ruim 2 miljard gebruikers is de kans groot dat je je klant zo kunt bereiken.

De mogelijkheden van het platform geven je veel ruimte. Zo kun je how-to video’s maken en sturen of gewoon even snel een videogesprek starten. Aangezien je in het voorkeurskanaal van je klant zit, is de doorlooptijd een stuk sneller.

Door altijd snel en persoonlijk te reageren op vragen word je en betrouwbare bron waar klanten op kunnen bouwen. En wanneer ze wat meer van je nodig hebben, ben jij de eerste die ze appen.

Kun jij je nog herinneren dat we SMS’ten? Dat je maar een beperkt aantal tekens mocht gebruiken (en dan geen ruimte meer had voor een belangrijke aanvulling)? WhatsApp wist SMS razendsnel in te halen, vanwege de kosten (Dáag 10 cent per SMS), snelheid en de mogelijkheid om over de hele wereld contact te leggen.

WhatsApp for Business en SMS werken op dezelfde manier, maar er zijn wel een aantal verschillen:

  • Een SMS’je kun je alleen ontvangen op je mobiele telefoon, maar met de komst van WhatsApp Web kun je appjes ontvangen op ieder apparaat met een internetverbinding.
  • Met WhatsApp for Business kun je gratis chatten met mensen over de hele wereld, maar SMS’en naar het buitenland kost nog steeds veel geld.
  • Een SMS-bericht kun je naar iedereen sturen, maar een WhatsApp’je alleen naar mensen met een WhatsApp account.
Als we het over WhatsApp Business hebben, is het belangrijk dat je weet dat er ook nog een API bestaat. De WhatsApp Business App is gebouwd voor kleine ondernemers, terwijl de API is gebouwd voor bedrijven met grote aantallen aan klantcontact.
Offerte aanvragen
WhatsApp for Business

Maar Steam-connect kan nog veel meer.

Bekijk alle functionaliteiten

E-mail

Ontvang en beantwoord alle e-mail in hetzelfde scherm als waar andere inkomende contacten binnenkomen

Contactformulieren

Handel contactformulieren snel en makkelijk af zonder dat je tussen schermen en tools hoeft te wisselen.

Chat

Met de chatmodule in Steam-connect geef je je klanten snel antwoord op al hun vragen en verhoog je je klanttevredenheid.