Optimaal klantcontact voor elk bedrijf

Ieder bedrijf, groot of klein, heeft te maken met klantcontact. Ook jouw bedrijf. De klant is immers een belangrijke bron om – direct of indirect – omzet te werven. Het bestaansrecht van jouw bedrijf.

Image
Image

Wat is een klant?

Oké, maar wat is een klant eigenlijk? In het algemeen wordt onder een klant verstaan ‘de afnemer van een goed of een dienst van een leverancier, al dan niet tegen betaling.’

Iedere branche heeft zo zijn eigen benaming voor haar klanten. Denk bijvoorbeeld aan een gast in een restaurant, een patiënt in het ziekenhuis, een cliënt bij een advocatenkantoor of een donateur van een goed doel. Wat deze personen met elkaar gemeen hebben is dat zij gebruik (willen) maken van de producten of diensten die een organisatie biedt.

Optimaal klantcontact voor elk bedrijf

Contact met deze klanten is dus van cruciaal belang voor het succes van het bedrijf. In de praktijk is dit echter vaak toch niet zo eenvoudig. In de serie ‘Optimaal klantcontact voor elk bedrijf’ gaan we in op onderwerpen waar elk bedrijf mee te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken als: Wat is optimaal klantcontact? Hoe houd ik het beheer van alle contactkanalen overzichtelijk? Hoe zet ik chat effectief in? Contact via e-mail, is dat nu nog wel zo nuttig? Is whatsapp een goed kanaal voor klantcontact?

In ieder deel van deze serie pakken we een onderwerp met als kern klantcontact beet en geven inzicht in de belangen van de verschillende vormen van klantcontact en de afhandeling hiervan.

Image

Ontvang de delen via de e-mail:

Op de hoogte blijven

De delen van de serie worden gepubliceerd op Social Media en kun je hieronder ook terugvinden. Om op de hoogte te worden gehouden kun je je ook aanmelden. Je ontvangt alle delen dan in jouw inbox.

Image

Meer informatie over Steam-connect?
Vraag een vrijblijvende demonstratie of meer informatie aan?