Social media beheer cruciaal voor klanttevredenheid

maandag 04-02-2019 • Algemeen,Archive
Social media integratie

Waar klanten in het verleden veel telefonisch contact met een bedrijf opnamen of een e-mail stuurden, wordt er nu veel meer gebruik gemaakt van social media. Het is voor de klant snel, laagdrempelig en goedkoop, maar voor bedrijven ontzettend ingewikkeld.

Een tweet of kort berichtje is zo gestuurd als je onderweg bent. De klant verwacht van het bedrijf dat die snel reageert. Maar hoe reageert uw bedrijf zo snel als een klant verwacht, op alle verschillende social media kanalen?

Social media integreren in het klantcontactsysteem

Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee het beheren van social media overzichtelijker wordt. U wilt voorkomen dat uw medewerkers verschillende systemen in de gaten moeten houden. Daardoor wordt het alsnog onoverzichtelijk en is een vraag of klacht snel gemist. Om social media posts snel te beantwoorden moeten deze tussen het andere klantcontact worden aangeboden.

In Steam is het mogelijk om alle vormen van klantcontact onder te brengen. U wikkelt al uw klantcontact optimaal af. Het maakt daarbij niet uit of het contact plaatsvindt via inbound- en outbound telefonie, e-mail, chat, SMS, whatsapp of social media.

Slimme integratie Obi4wan en Steam

Slimme integratie Obi4wan en Steam

Voor het klantcontact via social media is een unieke integratie gebouwd tussen OBI4wan en Steam. Obi4wan is dé tool voor media monitoring, webcare, chatbots en media insights. Met Steam reageert u adequaat op iedere vorm van social media. Uw agents of klantcontactmedewerkers hoeven daarvoor geen extra handelingen te verrichten. Denk hierbij aan:

  • Reageren op een tweet of review over uw bedrijf.
  • Een whatsapp of Facebook messenger bericht beantwoorden.
  • ‘Praten’ met een klant via chat.

Door de slimme integratie merkt de medewerker niet dat er gebruik gemaakt wordt van de oplossing van partner OBI4wan. Hij is ingelogd in Steam en werkt aan een campagne. Tussendoor worden inbound gesprekken en berichten aangeboden. Voor Steam maakt het niet uit waar de verzoeken vandaan komen. De medewerker beantwoord het verzoek via Steam in het kanaal waar deze is binnengekomen. De klant ontvangt meteen, zodra een medewerker beschikbaar is, een reactie op zijn of haar vraag.

De klant is geholpen en blij omdat er zo snel een reactie kwam. Een bijkomend voordeel is dat er een complete contacthistorie wordt opgebouwd, ongeacht het kanaal waar het contact plaatsvond.

Ook uw social media in Steam onderbrengen of weten wat de kosten hiervoor zijn? Neem contact met ons op.