Nieuw in Steam: klantenportaal

dinsdag 18-04-2017 • Innovatie

Deze maand is de langverwachte klantenportaal binnen Steam live gegaan. De klantenportaal is voorzien van allerlei informatie en handige tools om Codelogic klanten nog beter te helpen met dagelijkse vraagstukken over de software maar vooral ook om klanten snel en makkelijk te voorzien van informatie. De klantenportaal dient steeds meer en meer als een kennisbank waarbij het doel is de klant nog beter van dienst te zijn.

Steam klantenportaal

Gebruikinstucties op video
De portaal is onder andere voorzien van video gebruiksinstructies hoe een campagne aan te maken maar ook hoe criteria groepen te gebruiken met advanced scripting. Maar denk ook aan agenda instellingen voor het maken van bezoekenafspraken of een video over de nieuwe berichtenservice waarbij u zelf kunt bepalen waar verschillende berichten of instructies worden getoond en welke prioriteit boven de andere krijgt. Met de berichtenservice helpt u een agent met het goed verwerken bij telefoon beantwoord service diensten.  

Overzicht gratis ‘Education days’
De klantenportaal geeft een compleet overzicht van de wekelijke optimalisatie en fixes in Steam waardoor klanten met nieuwe functies nog beter de software kunnen gebruiken. Codelogic klanten blijven continu op de hoogte via de klantenportaal van de hardware aanbiedingen en van onze gratis ‘Education days’ bij ons op kantoor in Beverwijk.  Binnenkort wordt de klantenportaal uitgebreid met een ticketsysteem. Steam gebruikers krijgen hiermee inzicht in de e-mails gesteld aan onze helpdesk en de status daarvan.

Wilt u ook meer rendement halen uit uw sales afdeling? Realiseer tot wel meer dan 400% meer rendement met Steam. Vraag hier een gratis demo van Steam aan.