Telesales wordt echt leuk met Steam-connect en Salesdock

Houdt jouw call-, contactcenter of klantcontactafdeling zich bezig met telefonische verkoop, dan is de integratie tussen Salesdock en Steam-connect voor jou ontwikkeld! De samenwerking is er namelijk op gericht om het telefonisch verkopen (nog) leuker te maken voor verkopers en consumenten.

Uiteraard kan Steam-connect alle soorten klantcontact afhandelen, maar speciaal voor telesales en telemarketing is een integratie met Salesdock beschikbaar.

Salesdock

Salesdock richt zich op het faciliteren van het hele verkoopproces. Zij zorgen dat iedere verkoper, zowel in telesales, aan de deur, aan tafel en in de winkel makkelijk en succesvol kan verkopen.

Bedrijven die gebruik maken van Salesdock zijn vaak organisaties die veel telefonisch verkopen, zoals energie en telecom. Zij willen zich onderscheiden met een goed verzorgd outbound verkoopproces dat medewerkers ondersteunt en klanten beschermt. 

telesales, telemarketing

Telesales en Steam-connect

Met Steam-connect kun je in- en outbound klantcontact uitstekend afhandelen. Op het moment dat de persoon aan de andere kant van de telefoon een offerte wil ontvangen komt Salesdock van pas. 

Salesdock ondersteunt namelijk alle workflows en verkoopprocessen voor de gehele lead- & salesfunnel. Dus naast nieuwe verkoop, kun je ook ook retentie, cross-sell en verlengingen bij bestaande klanten eenvoudig regelen met Salesdock.

De twee systemen vullen elkaar goed aan en een samenwerking is dan ook heel logisch. Door de integratie hebben verkopers ondersteuning bij het outbound bellen.

Interesse in Steam-connect in combinatie met Salesdock?

telesales, telemarketing

Zo werkt de integratie

Jouw verkoopmedewerker of agent heeft een (potentiele) klant aan de telefoon. Heeft de klant interesse in een offerte?

De gegevens uit Steam-connect worden automatisch aan Salesdock aangeboden. De medewerker hoeft geen andere systemen te openen of gegevens over te nemen. De ingevulde offerte staat klaar en kan meteen, foutloos verzonden worden.

Dit scheelt tijd en verkleint de kans op fouten. Doordat er veel minder tijd besteed wordt aan de administratie kan jouw medewerker zich bezig houden met waar hij goed in is: telesales!

Wil je meer informatie?

Vraag een vrijblijvende demonstratie of meer informatie aan?