Thuiswerken en klantcontact optimaal afhandelen

Stel, je hebt een callcenter of klantcontactafdeling. Net als veel bedrijven ben je genoodzaakt om jouw medewerkers thuis te laten werken om te voorkomen dat jouw medewerkers ziek worden of het Coronavirus verspreiden. Je wilt echter ook dat jouw bedrijf goed bereikbaar is en dat je iedereen die contact zoekt, kunt helpen. Dé oplossing hiervoor is natuurlijk het laten thuiswerken van jouw medewerkers.

De corona-crisis is echter één van de redenen om medewerkers thuis te laten werken. Andere redenen kunnen zijn dat je medewerkers wilt aantrekken die niet direct in de buurt van jouw callcenter wonen of die werk en privé beter willen kunnen combineren. Dus nu, maar ook zeker als deze crisis achter de rug is.

Thuiswerken
thuiswerken

Werkt thuiswerken?

Wist je dat medewerkers thuis vaak zelfs productiever zijn? Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Cardiff: mensen werken thuis harder en krijgen meer gedaan in minder tijd. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen. In Steam-connect heb jij, ook als medewerkers of agents thuiswerken, inzicht in de productiviteit en resultaten. Zo kun je per medewerker makkelijk beoordelen of thuiswerken bij deze persoon werkt.

Met Steam-connect moeiteloos thuiswerken

Door gebruik te maken van callcentersoftware Steam-connect, is thuiswerken het enkel probleem. Steam-connect draait volledig in de cloud. Meer dan een laptop of computer en een headset is niet nodig om vanaf thuis alle contacten te kunnen afhandelen. Alle contactkanalen worden immers in één scherm aangeboden en kunnen onmiddellijk afgehandeld worden. Jouw medewerkers kunnen in Steam-connect zelfs de volledige contactgeschiedenis van een persoon inzien, waardoor overleg met collega’s niet persé nodig is. Ongeacht of het contact via chat, telefoon, social media of bijvoorbeeld e-mail heeft plaatsgevonden.

Grip houden op afstand

Grip houden op het klantcontact

Natuurlijk wil je grip houden op hoe jouw medewerkers presteren ongeacht of medewerkers thuiswerken of kantoor aan het werk zijn. Je wilt de kwaliteit van de dienstverlening continue kunnen monitoren en, waar nodig, verbeteren.

Steam-connect heeft uitstekende tools waardoor je continue grip op de kwaliteit van het klantcontact houdt, ongeacht de werkplek.

Bekijk de mogelijkheden

Ook optimaal klantcontact afhandelen vanaf thuis?

Wil jij ook dat jouw callcenter altijd optimaal productief is, ook nu tijdens de ‘corona-crisis’? Of wil je medewerkers kunnen aantrekken die verder weg wonen? Ga dan aan de slag met Steam-connect en neem contact met ons op.

Steam-connect, volledig geblend

Wij leveren ook hardware zoals headsets

Wist je dat wij niet alleen software leveren, maar dat we jouw bedrijf ook kunnen voorzien van headsets? Wil jij nu, omdat meer medewerkers thuis werken of om hygiëneredenen, extra headsets bestellen? Neem voor een indicatie van de levertijd en een goed prijsvoorstel contact met ons op via 020 719 23 30 of via de webshop.

Thuiswerkende medewerkers en

toch bereikbaar zijn?

Enkele reacties via Social Media

Image
Image
Image

Meer informatie? Vraag een vrijblijvende demonstratie of meer informatie aan?