Uitbesteders; Besteed jij jouw klantcontact uit aan externe callcenters?

Als uitbesteder besteedt je jouw klantcontact (deels) uit aan facilitaire callcenters. Met Steam-connect  hou je zelf de regie over jouw klanten en campagnes. De facilitaire callcenters die je inhuurt en eventueel afdelingen binnen jouw bedrijf, werken in één en de dezelfde omgeving.

Het grote voordeel hiervan is dat data in jouw beheer blijft. Je kunt hierdoor compliant zijn aan de AVG en jouw klanten garanderen dat hun gegevens veilig zijn.

Ieder facilitair contact-/callcenter heeft zijn eigen toegang en inzicht in haar geleverde prestaties terwijl jij inzicht hebt in de geleverde prestaties van alle vestigingen. Door de uniformiteit in scripting, reporting en dataverwerking behaal je als opdrachtgever een hogere efficiency en kostenbesparing.

Waarom je als uitbesteder Steam-connect zelf in huis haalt?

Eenvoudig benchmarken

Door alle callcenters en afdelingen in dezelfde omgeving te laten werken heb je  inzicht in de prestaties van alle callcenters of afdelingen. De afzonderlijke callcenters hebben inzicht in hun eigen prestaties. Door het optimaal inzetten van skillbased routing kan de ene vestiging andere werkzaamheden verrichten dan de andere, zodat het optimale rendement kan worden behaald.

Iedereen werkt met dezelfde campagnes

Alle callcenters en afdelingen kunnen aan de slag met dezelfde data (campagne). Het maken en beheren van de campagnes doe jij als uitbesteder zelf. In Steam-connect is dit eenvoudig en veelzijdig. 

Multichannel klantcontact

Door het inzetten van verschillende klantcontactkanalen laat je klanten zelf kiezen op welke wijze contact wordt gezocht. Binnen Steam-connect worden al deze kanalen afgewikkeld in één scherm. Hierdoor zorg je ervoor dat alle klanten worden gehoord. De medewerker kan zelf kiezen via welk kanaal hij de vraag beantwoord.

Agenda en reistijdoptimalisatie

In Steam-connect heb je een eigen agenda-omgeving die te koppelen is met Microsoft Exchange, Google en Office365. De agenda kun je uitbreiden met reistijdoptimalisatie. Zo worden afspraken efficiënt ingepland door het callcenter en wordt er automatisch rekening gehouden met reistijd. 

Zelf rapportages maken

Meten is weten en gissen is missen. Toch is meten voor veel bedrijven nog steeds lastig. Met de uitgebreide rapportagemodule van Steam-connect kun je alle gegevens gepresenteerd krijgen zoals jij het wilt. Heb je een rapport-format aangemaakt, gebruik deze dan ook om iets anders te meten. Standaardrapportages worden meegeleverd, en uitbreiding van het pakket is natuurlijk mogelijk.

Kosten besparen

Door klantcontact efficiënt aan te bieden aan de juiste medewerker of een specifiek callcenter, worden kosten bespaard. Er wordt meer klantcontact afgewikkeld en in de managementmodule inzichtelijk gemaakt. En helemaal mooi, je betaalt alleen voor wat je echt gebruikt.

Bekijk de kosten

Compliancy

Ook wanneer je klantcontact uitbesteed eventueel gecombineerd met een eigen klantcontactafdeling, kun je zelf het beheer houden over jouw data.

Jij biedt klantgegevens in de software aan waardoor je precies weet wie er toegang hebben tot deze gegevens. Hierdoor kun je compliant zijn aan relevante wet- en regelgeving.

Door alle partijen in één systeem te laten werken verzamel je bovendien alle contactgeschiedenis bij elkaar en heb je inzicht in de resultaten van de verschillende partijen.

Benieuwd naar de kosten of interesse in meer informatie?

Complete klantcontact software

Steam-connect klantcontact software heeft ontzettend veel mogelijkheden. Laat jouw klantcontactafdeling en evt. externe facilitaire callcenters allemaal inbound- en outbound telefonie, e-mail, chat, sms, en WhatsApp, en social media afhandelen in één omgeving zonder dat ze dat van elkaar merken. Je organiseert al jouw klantcontact op de manier die het beste bij jouw bedrijf past.

Inbound telefonie

Jouw inkomende telefonie inrichten, doe je niet alleen innovatief maar ook zo efficiënt mogelijk. Je kunt zelf kiezen of je het gesprek wilt laten binnenkomen bij bepaald callcenter of afdeling of dat je die volledig geblend wilt.

Outbound telefonie

Direct sales, afspraak planning, lead generatie of database verrijking, dus puur outbound? Laat al jouw campagnes afhandelen in één omgeving, met dezelfde tone of voice!

Callblending

Blending van al het klantcontact, ongeacht het kanaal, maakt je flexibel en efficiënt. Indien gewenst kan dit ook op basis van skills, bepaalde afdelingen of callcenters.

Webformulieren

Door contactformulieren ook in Steam-connect af te laten handelen zorg je voor een snelle, efficiënte afhandeling en optimale klantbeleving.

Lees meer over webformulieren

Social media

Communiceren via verschillende vormen van social media is geïntegreerd. Denk aan Twitter, Facebook Messenger, Whatsapp en Instagram.

Lees het artikel over social media

E-mail

Eenvoudig e-mail ontvangen en beantwoorden vanuit hetzelfde scherm als waar de andere inkomende contacten binnenkomen door een afdeling of facilitair callcenter. Lees het artikel over de inbound e-mailmodule

Chat

Wil je jouw klant de mogelijkheid geven om snel vragen te kunnen stellen via chat? Doe dit dan ook met Steam-connect. Chat zorgt immers voor een betere klantbeleving. Lees  het artikel over chat

SMS

Een sms verzenden als reminder van een gemaakte afspraak komt heel professioneel over en is enorm efficiënt. Je zorgt ervoor dat er nooit meer no-show plaatsvindt!

Monitoring

Je verzamelt alle data in één systeem. hierdoor verzamel je een volledig contacthistorie en kun je eenvoudig de resultaten van verschillende callcenters vergelijken.

Koppelingen (API)

Met een standaard Application Programming Interface (API) koppel je andere pakketten aan Steam-connect. Denk hierbij aan het koppelen van jouw CRM of ERP.

Lees meer over koppelingen

Dit zeggen onze klanten over Steam

m+

“Met Steam werken wij nu nog efficiënter en klantvriendelijker!”

René Posthuma

@Mplus

soleo

“Steam blijft zich continu ontwikkelen en past zich aan aan de veranderende en dynamische wereld van het klantcontact.”

Patricia Schra

@Soleo Contact Centers

ccpg

“Steam krijgt van ons een dikke 8!”

Hugo van Marlen

@CCPG

Wil je meer informatie?

Vraag een vrijblijvende demonstratie of meer informatie aan?