Contact-/ callcenters

Een contact-/callcenter verricht over het algemeen werkzaamheden in opdracht. Het wikkelt klantcontact af namens een bedrijf of organisatie. Te denken valt aan telefonisch verkoop, afspraken maken voor accountmanagers, dataverrijking of kwaliteitsonderzoeken. Daarnaast kunnen de werkzaamheden bestaan uit het opvangen van inkomende telefonie, het beantwoorden van live-chat of ingekomen e-mailberichten. Vaak heeft een contact-/callcenter te maken met meerdere bedrijven waarvoor zij dit doet. De werkzaamheden die een medewerker moet kunnen verrichten zijn dan ook veelzijdig. Steam biedt uw medewerker een klantvriendelijke, overzichtelijke omgeving waarin deze zeer efficiënt kan omgaan met klantcontact.

contactcenters, callcenters, multichannel, klantcontact, inbound, outbound

Waarom kiezen voor Steam callcenter software?


Gemakkelijk in gebruik

Steam is voor elke medewerker gemakkelijk in gebruik. Het is één omgeving waarin de medewerkers alle vormen van klantcontact kunnen afwikkelen. Volledig gemanaged zodat efficiënt met alle klantcontact kan worden omgegaan.

Eenvoudig campagnes maken

Een campagne maken of beheren is met Steam eenvoudig en veelzijdig. Denk aan scripting, het verwerken van nieuwe adresbestanden, het ontdubbelen van adressen, resultaatcodes op campagneniveau, en allemaal zonder afhankelijk te zijn van een programmeur. Ook het koppelen van een de IVR van het Bel-Me-Niet register, agenda, mailmerge of een masterdatabase behoren tot de mogelijkheden.

Roosterbeheer en planning

Binnen een contactcenter is het optimaliseren van de bezetting vaak een flinke uitdaging. Door gebruik te maken van onze roostermodule kunt u op een zeer gebruiksvriendelijke wijze medewerkers in-en uitroosteren zonder dat het u veel tijd kost.

Agenda en reistijdoptimalisatie

In Steam heeft u een eigen agenda-omgeving die u kunt koppelen met Microsoft Exchange, Google en Office365. De agendafunctionaliteit kunt u uitbreiden met reistijdoptimalisatie. Op deze manier worden afspraken efficiënt ingepland en wordt rekening gehouden met de reistijd. Uniek is dat de agent, waar nodig, af kan wijken van de standaard afspraakduur (die door u is gedefinieerd).

Uitgebreide rapportagemodule

Meten is weten en gissen is missen. Het meten om te weten is voor veel bedrijven nog steeds een moeilijke opgave. Met onze uitgebreide rapportagemodule kunt u alle gegevens gepresenteerd krijgen zoals u het wilt. Heeft u eenmaal een rapport-format aangemaakt dan kunt u deze ook gebruiken om iets anders te meten. Standaardrapportages worden meegeleverd, en uitbreiding van het pakket is natuurlijk mogelijk.

Kosten besparen

Door het efficiënt aanbieden van klantcontact aan de juiste medewerker kunnen de kosten worden gereduceerd, en kan meer klantcontacten worden afgewikkeld en in de managementmodule inzichtelijk worden gemaakt. Daarnaast betaalt u voor wat u gebruikt.

Dit zeggen onze klanten over Steam

mplus, contactcenter, callcenter

“Met Steam werken wij nu nog efficiënter en klantvriendelijker!”

René Posthuma

@Mplus

Soleo, contactcenter, callcenter

“Steam blijft zich continu ontwikkelen en past zich aan aan de veranderende en dynamische wereld van het klantcontact.”

Patricia Schra

@Soleo Contact Centers

CCPG, contactcenter, callcenter

“Steam krijgt van ons een dikke 8!”

Hugo van Marlen

@CCPG

Een compleet pakket

 

Met Steam zijn de mogelijkheden legio. Van inbound- en outbound telefonie, e-mail, (video)chat, sms, en WhatsApp, tot social media zoals Twitter en Facebook: met Steam organiseert u al uw klantcontact op de manier die het beste bij u past.

Inbound

Uw inkomende telefonie inrichten, dat doet u met Steam nu niet alleen innovatief maar natuurlijk ook zo efficiënt mogelijk.

Outbound

Uw uitgaande telefonie inrichten. Met Steam doet u dat vanaf nu nog slimmer.

Callblending

Blending van al het klantcontact maakt uw organisatie flexibel en efficiënt.

E-mail

E-mail ontvangen en beantwoorden

Chat

Chatten met klanten en zorgen voor een betere klantbeleving, ook dat doet u met Steam.

SMS

Een sms verzenden als reminder van een gemaakte afspraak.

Social Media

Communiceren via verschillende vormen van social media is geïntegreerd in Steam. Denk daarbij aan Twitter, Facebook Messenger, Whatsapp, Instagram en Pinterest.

Monitoring

Inzicht hebben en houden in de processen en de output van uw klantcontact.

Koppelingen (API)

Een standaard Application Programming Interface zorgt ervoor dat u andere pakketten kunt koppelen aan Steam.

Demo aanvragen

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende demonstratie?
Vraag dan een demo aan of neem contact met ons op.