Jouw bedrijf verzorgt het klantcontact zelf

Veel bedrijven verzorgen hun klantcontact zelf in een Klant Contact Center (KCC), een afdeling die is opgezet om zorg te dragen voor het klantcontact. Denk aan een helpdesk, salesafdeling, receptie of beantwoordservice.

De werkzaamheden van het KCC verschillen niet veel van dat van een contact- of callcenter. Ze hebben allemaal te maken met inkomend en uitgaand contact en hebben daarbij grotendeels dezelfde uitdagingen.

Wanneer jouw bedrijf het klantcontact zelf verzorgt:

  • dient er ook zo efficiënt mogelijk te worden omgegaan met klantcontact.
  • wil je altijd bereikbaar zijn.
  • wil je bereikbaar zijn via alle kanalen.
  • werk je zelf aan de juiste klantbeleving door ervoor te zorgen dat jouw klant gehoord wordt en het contact goed wordt afgehandeld.

Steam-connect biedt jouw medewerkers een klantvriendelijke en overzichtelijke omgeving waarin zeer efficiënt omgegaan wordt met verschillende soorten klantcontact.

Image

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende demonstratie of meer informatie?

Vraag een demonstratie aan

of


of bel ons: 020-719 2333

Demo aanvragen

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende demonstratie?
Vraag dan een demo aan of neem contact met ons op.

Waarom kiezen voor Steam-connect callcenter software als je geen callcenter hebt?


Gemakkelijk in gebruik

Steam-connect is voor elke medewerker gemakkelijk in gebruik. Het is één omgeving waarin de medewerkers alle vormen van klantcontact kunnen afwikkelen. Volledig gemanaged zodat efficiënt met alle klantcontact kan worden omgegaan.

Multichannel klantcontact

Door het inzetten van verschillende klantcontactmethoden biedt je jouw klanten de mogelijkheid om zelf te kiezen op welke wijze zij contact willen opnemen. Je zet alle contactkanalen open en beheert deze in Steam-connect in één scherm. Nooit gedacht dat het zo overzichtelijk zou zijn!

Eenvoudig in beheer

Een campagne maken of beheren is met Steam-connect eenvoudig en veelzijdig. Denk aan scripting, het verwerken van nieuwe adresbestanden, het ontdubbelen van adressen en allemaal zonder afhankelijk te zijn van een programmeur. Ook het koppelen van een de IVR van het Bel-Me-Niet register, agenda, mailmerge of een masterdatabase behoren tot de mogelijkheden.

Agenda met reistijdoptimalisatie

In Steam-connect heb je een eigen agenda-omgeving die je kunt koppelen met Microsoft Exchange, Google en Office365. De agendafunctionaliteit kun je uitbreiden met reistijdoptimalisatie. Op deze manier worden afspraken efficiënt ingepland en wordt rekening gehouden met de reistijd. Uniek is dat de medewerker, waar nodig, af kan wijken van de standaard afspraakduur (die door jou is gedefinieerd).

Uitgebreide rapportagemodule

Meten is weten en gissen is missen. Toch is het meten voor veel bedrijven nog steeds een moeilijke opgave. Met onze uitgebreide rapportagemodule kun je alle gegevens gepresenteerd krijgen zoals jij het wilt. Heb je eenmaal een rapport-format aangemaakt dan kun je deze ook gebruiken om iets anders te meten. Standaardrapportages worden meegeleverd, en uitbreiding van het pakket is natuurlijk mogelijk.

Kosten besparen

Door het efficiënt aanbieden van klantcontact aan de juiste medewerker kunnen de kosten worden gereduceerd. Er kunnen meer klantcontacten worden afgewikkeld en in de managementmodule inzichtelijk gemaakt worden. Omdat u voor Steam-connect alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt, betaal je nooit te veel.

Bekijk de kosten

Dit zeggen onze klanten over Steam

“Met Steam werken wij nu nog efficiënter en klantvriendelijker!”

René Posthuma

@Mplus

“Steam blijft zich continu ontwikkelen en past zich aan aan de veranderende en dynamische wereld van het klantcontact.”

Patricia Schra

@Soleo Contact Centers

“Steam krijgt van ons een dikke 8!”

Hugo van Marlen

@CCPG

Een compleet pakket

Met Steam zijn de mogelijkheden legio. Van inbound- en outbound telefonie, e-mail, (video)chat, sms, en WhatsApp, tot social media zoals Twitter en Facebook: met Steam-connect organiseert je al jouw klantcontact op de manier die het beste bij jou past.

Inbound

Jouw uitgaande telefonie inrichten. Met Steam-connect doe je dat vanaf nu nog slimmer.

Outbound

Uw uitgaande telefonie inrichten. Met Steam doet u dat vanaf nu nog slimmer.

Callblending

Blending van al het klantcontact, ongeacht het kanaal, maakt jouw organisatie flexibel en efficiënt.

E-mail

Eenvoudig e-mail ontvangen en beantwoorden vanuit hetzelfde scherm als waar de andere inkomende contacten binnenkomen.

Chat

Chatten met klanten en zorgen voor een betere klantbeleving, ook dat doe je met Steam-connect in hetzelfde scherm al waar andere contacten worden afgehandeld..

SMS

Een sms verzenden als reminder van een gemaakte afspraak kan ook gewoon vanuit Steam-connect.

Social Media

Communiceren via verschillende vormen van social media is geïntegreerd in Steam-connect. Denk daarbij aan Twitter, Facebook Messenger, Whatsapp, Instagram en Pinterest.

Monitoring

Met onze vele rapportages heb je continue inzicht in de processen en de output van jouw klantcontact.

Koppelingen (API)

Een standaard Application Programming Interface zorgt ervoor dat je ook andere pakketten kunt koppelen aan Steam-connect.