U verzorgt uw klantcontact zelf

Veel bedrijven verzorgen hun klantcontact zelf in een Klant Contact Center (KCC), een afdeling die is opgezet om zorg te dragen voor het klantcontact. Denk aan een helpdesk, salesafdeling, receptie of beantwoordservice. De werkzaamheden van het KCC verschillen niet veel van dat van een contact-/callcenter.

Wanneer u uw klantcontact zelf verzorgt:

  • dient er ook zo efficiënt mogelijk te worden omgegaan met klantcontact.
  • wilt u altijd bereikbaar zijn.
  • wilt u bereikbaar zijn via alle kanalen.
  • werkt u zelf aan de juiste klantbeleving door ervoor te zorgen dat uw klant gehoord wordt en het contact goed wordt afgehandeld.

Steam biedt uw medewerkers een klantvriendelijke en overzichtelijke omgeving waarin zeer efficiënt omgegaan wordt met verschillende soorten klantcontact.

Waarom Steam callcenter software


Gemakkelijk in gebruik

Steam is voor elke medewerker gemakkelijk in gebruik. Het is één omgeving waarin de medewerkers alle vormen van klantcontact kunnen afwikkelen. Volledig gemanaged zodat efficiënt met alle klantcontact kan worden omgegaan.

Multichannel klantcontact

Door het inzetten van verschillende klantcontactmethoden biedt het bedrijf haar klanten de mogelijkheid om zelf te kiezen op welke wijze er contact gezocht wordt. Doordat binnen Steam deze vormen van klantcontact kunnen worden afgewikkeld, zorgt het bedrijf ervoor dat de klanten worden gehoord. De medewerker bepaalt zelf op welke manier de klant wordt beantwoord.

Eenvoudig in beheer

Een campagne maken of beheren is met Steam eenvoudig en veelzijdig. Denk aan scripting, het verwerken van nieuwe adresbestanden, het ontdubbelen van adressen, resultaatcodes op campagneniveau, en allemaal zonder afhankelijk te zijn van een programmeur. Ook het koppelen van een de IVR van het Bel-Me-Niet register, agenda, mailmerge of een masterdatabase behoren tot de mogelijkheden.

Agenda met reistijdoptimalisatie

In Steam heeft u een eigen agenda-omgeving die u kunt koppelen met Microsoft Exchange, Google en Office365. De agendafunctionaliteit kunt u uitbreiden met reistijdenoptimalisatie. Op deze manier worden afspraken efficiënt ingepland en wordt rekening gehouden met de reistijd. Uniek is dat de agent, waar nodig, af kan wijken van de standaard afspraakduur (die door u is gedefinieerd).

Uitgebreide rapportagemodule

Meten is weten en gissen is missen. Toch is het voor veel bedrijven nog steeds een uitdaging om snel inzicht te krijgen in de resultaten. Met onze uitgebreide rapportagemodule kunt u alle gegevens gepresenteerd krijgen zoals u het wilt. Heef u eenmaal een rapport-format aangemaakt dan is deze ook te gebruiken om iets anders te meten.

Kosten besparen

Door het efficiënt aanbieden van klantcontact aan de juiste medewerker kunnen de kosten worden gereduceerd. Er kunnen meer klantcontacten worden afgewikkeld en in de managementmodule inzichtelijk gemaakt worden. Omdat u voor Steam alleen betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt, betaalt u nooit te veel.

Bekijk de kosten

Dit zeggen onze klanten over Steam

“Met Steam werken wij nu nog efficiënter en klantvriendelijker!”

René Posthuma

@Mplus

“Steam blijft zich continu ontwikkelen en past zich aan aan de veranderende en dynamische wereld van het klantcontact.”

Patricia Schra

@Soleo Contact Centers

“Steam krijgt van ons een dikke 8!”

Hugo van Marlen

@CCPG

Een compleet pakket

 

Met Steam zijn de mogelijkheden legio. Van inbound- en outbound telefonie, e-mail, (video)chat, sms, en WhatsApp, tot social media zoals Twitter en Facebook: met Steam organiseert u al uw klantcontact op de manier die het beste bij u past.

Inbound

Uw inkomende telefonie inrichten, dat doet u met Steam nu niet alleen innovatief maar natuurlijk ook zo efficiënt mogelijk.

Outbound

Uw uitgaande telefonie inrichten. Met Steam doet u dat vanaf nu nog slimmer.

Callblending

Blending van al het klantcontact maakt uw organisatie flexibel en efficiënt.

E-mail

E-mail ontvangen en beantwoorden

Chat

Chatten met klanten en zorgen voor een betere klantbeleving, ook dat doet u met Steam.

SMS

Een sms verzenden als reminder van een gemaakte afspraak.

Social Media

Communiceren via verschillende vormen van social media is geïntegreerd in Steam. Denk daarbij aan Twitter, Facebook Messenger, Whatsapp, Instagram en Pinterest.

Monitoring

Inzicht hebben en houden in de processen en de output van uw klantcontact.

Koppelingen (API)

Een standaard Application Programming Interface zorgt ervoor dat u andere pakketten kunt koppelen aan Steam.

Demo aanvragen

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende demonstratie?
Vraag dan een demo aan of neem contact met ons op.