Zelf aan de slag met jouw inbound- en outboundcampagnes

Je kunt eenvoudig zelf met Steam-connect aan de slag. In een 2-daagse training leren wij je, hoe jij zelf aan de slag kunt met roosters, diensten en campagnes. Richt zelf jouw inbound- en outboundcampagnes in zoals jij ze wilt hebben. Technische kennis is niet noodzakelijk en onze support engineers staan klaar om te ondersteunen.

Je hebt zelf controle en overzicht over jouw data, mensen en processen: essentiële zaken voor een beter en efficiënter klantcontact. Daarnaast kun je grote besparingen met Steam-connect doorvoeren.

Besparen met Steam-connect

  • Je betaalt alleen voor wat je werkelijk gebruikt;
  • Je hebt geen dure consultants nodig bij het inrichten of onderhoud;
  • Je gaat jouw medewerkers of agents efficiënter laten werken;

Benieuwd naar de kosten of interesse in meer informatie?

Complete klantcontact software

Met onze Steam-connect klantcontactsoftware heb je ontzettend veel mogelijkheden. Van inbound- en outbound telefonie, e-mail, chat, sms, en WhatsApp, tot social media zoals Twitter en Facebook. Je organiseert al jouw klantcontact op de manier die het beste bij jouw contact- of callcenter past.

Inbound telefonie

Jouw inkomende telefonie inrichten, doe je met Steam-connect niet alleen innovatief maar natuurlijk ook zo efficiënt mogelijk.

Outbound telefonie

Direct sales, afspraak planning, lead generatie of database verrijking, dus puur outbound? Jouw telesales- of telemarketingcampagnes doe je vanaf nu nog slimmer.

Social media

Communiceren via verschillende vormen van social media is geïntegreerd in Steam-connect. Denk daarbij aan Twitter, Facebook Messenger, Whatsapp en Instagram.Lees het artikel over social media

Webformulieren

Door contactformulieren ook in Steam-connect af te handelen zorg je voor een snelle, efficiënte afhandeling en optimale klantbeleving.
Lees meer over webformulieren

E-mail

Eenvoudig e-mail ontvangen en beantwoorden vanuit hetzelfde scherm als waar de andere inkomende contacten binnenkomen. Lees het artikel over de inbound e-mailmodule

Chat

Wil je jouw klant de mogelijkheid geven om snel vragen te kunnen stellen via chat? Doe dit dan ook met Steam-connect callcentersoftware. Chat zorgt immers voor een betere klantbeleving. Lees  het artikel over chat

SMS

Een sms verzenden als reminder van een gemaakte afspraak komt heel professioneel over en is enorm efficiënt. Je zorgt ervoor dat er nooit meer no-show plaatsvindt!

Callblending

Blending van al het klantcontact, ongeacht het kanaal, maakt jouw organisatie flexibel en efficiënt. Indien gewenst kan dit ook op basis van skills.

Monitoring

Steam-connect biedt bijvoorbeeld inzicht in:

  • Hoe druk is het op de klantcontactafdeling?
  • Hoe effectief zijn jouw agents?
  • Welke campagne is het meest succesvol?

Koppelingen (API)

Met een standaard Application Programming Interface (API) koppel je andere pakketten aan Steam-connect. Denk hierbij aan het koppelen van jouw CRM of ERP.

Lees meer over koppelingen

Toekomst

Steam-connect verandert mee met de markt. Wij zorgen ervoor dat Steam-connect innoveert en continue aangepast wordt aan de behoeften van gebruikers. Steam-connect groeit mee met de technologische ontwikkelingen op de markt. Hierdoor is het voor nu en voor de toekomst dè oplossing voor al jouw klantcontact.

Wil je meer informatie?

Vraag een vrijblijvende demonstratie of meer informatie aan?